A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Надлиманський ліцей Маяківської сільської ради Одеського району Одеської області
Управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Маяківської сільської ради

Дата: від до Скинути

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

       Цього дня, 76 років тому, в’язні найбільшого концтабору смерті Бухенвальд біля Веймара назавжди змінили хід історії людства. Здолавши нацистських катів в інтернаціональному повстанні, полонені нарешті вийшли на волю та вдихнули повними грудьми.       Саме 11 квітня 1945 року з його воріт вийшов останній в’язень. Ця пам’ятна дата увійшла в історію як Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.       Відтоді пройшло немало часу, та страшні злочини проти людства не мають строку давності. Геноцид цілих народів, масові розстріли дорослих та дітей на «фабриках смерті» в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей.          Це все – в нашій пам’яті назавжди, що передаватиметься з покоління в покоління.           Ми вклоняємось з усім світом людям, які в пекельних муках пройшли цей шлях, вистоявши найстрашніші випробування. І віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в стінах таборів смерті. Помолімося за їхні душі.

07:38 11.04.2021

Відкриті уроки в початкових класах Надлиманського ЗЗСО І-ІІІ ст..

   У квітні місяці пройшли відкриті уроки в початкових класах Надлиманського ЗЗСО І-ІІІ ст.. Мета відкритих уроків: обмін досвідом між  учителями. Адже на відкритих уроках кожен педагог може почерпнути для себе  щось цікаве, а потім примінити   у своїй роботі.

21:37 09.04.2021

Урок Мужності

   Урок Мужності , присвячений 77-й річниці визволення Овідіопольщини від німецько-фашистських загарбників, для учнів 1-4 класів Надлиманського закладу відбувся біля пам’ятника загиблим воїнам , полеглим при звільненні нашого села, та односельцям , що не повернулися з війни. Вчителька історії Поліщук І.Л. розповіла школярам про події тих років, закликала шанувати пам'ять воїнів–визволителів, бути вдячними тим, хто тяжко , але віддано працював на перемогу в тилу. Так, гірко визнавати , що українцям знову довелося зі зброєю в руках захищати свободу і територіальну цілісність батьківщини від зазіхань сусідньої держави. Але сучасні захисники виявилися гідними слави своїх дідів і прадідів, і героїзмом, і силою духу і мужністю.

14:47 09.04.2021

Атестація педагогічних працівників  2021

   Завершився один із найвідповідальніших етапів у житті освітян - атестація педагогічних працівників  2021. У цьому році атестувалися наші колеги: Мілошова О.Ю., вчитель математики та інформатики, Дудник Н.В., вчитель української мови та літератури,  Давлєтова А.В., вчитель фізичної культури та Поліщук І.Л., вчитель історії та правознавства.  Вітаємо наших  педагогів з підтвердженням(присвоєнням) кваліфікаційних категорій. Зичимо їм   міцного здоров’я, особистого щастя, злагоди, чудового настрою, родинного затишку та сімейного добробуту.    Нехай завжди вас супроводжує вдача, постійно зігріває тепло людської вдячності, а будні і свята наповнюються радістю, світлом та любов’ю рідних та близьких. Вічної молодості вашій душі та доброти серцю, творчих злетів,нових ідей, здійснення всіх  планів та сподівань! Вітаємо!!

09:47 08.04.2021

Свято книжки

Свято книжки    Щороку в день народження великого казкаря Ганса Хрістіана Андерсена відзначається Міжнародний день дитячої книги , адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини.   А дитяча книга - перша сходинка до пізнання безмежного , чарівного, дивовижного світу - життя.    З нагоди свята в школі відбулись і бенефіс читача , і буккросинг, і ерудит - шоу.   За результатами конкурсів " Кращий читач року" та "Шкільний підручник" переможці отримали нагороди.

14:29 02.04.2021

«Безпека дітей в інтернет - просторі»

   Інтернет-технології стали невід'ємною частиною життя дітей і сучасної молоді. Невміння працювати з комп’ютером і орієнтуватися в інтернет-просторі в сучасному суспільстві можна порівняти з невмінням писати й читати. Комп'ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку.  Проте в кіберпросторі існує велика кількість таких негативних явищ, як насильство, булінг, кібербулінг, кібергрумінг, секстинг тощо. Логічно, що  це не може не турбувати громадськість,зокрема освітян та батьків.

11:24 31.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень