A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Надлиманський ліцей Маяківської сільської ради Одеського району Одеської області
Управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Маяківської сільської ради

2 січня 2024 року Україна відзначає річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Дата: 22.01.2024 21:13
Кількість переглядів: 12

🔵🟡22 січня 2024 року Україна відзначає 1️⃣0️⃣5️⃣ річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

🔵🟡22 січня 1919 року ввійшло в історію як День Злуки або Соборності українських земель. Адже протягом століть український народ боровся за єдність усіх земель України всупереч історичній недолі, що роз'єднала частини колись єдиного краю, розкидавши їх по різних державах.

🇺🇦День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня.

Одна з наймасштабніших акцій з нагоди Дня Соборності України відбулася в 1990 році. 21 січня патріотичні сили створили 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏻👫🏻👬🏻"живий ланцюг" між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

В кінці 2000-х років в Україні почали відроджувати традицію створення "живих ланцюгів", що символізують єдність українського народу.

Учні 🧑‍🎓👨‍🎓👩‍🎓 та вчителі 🧑‍🏫👨‍🏫👩‍🏫 Надлиманського ліцею взяли участь у «живому ланцюзі» з нагоди 1️⃣0️⃣5️⃣ -річниці проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року.🇺🇦🇺🇦🇺🇦



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень