A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Надлиманський ліцей Маяківської сільської ради Одеського району Одеської області
Управління освіти, молоді, спорту, культури і туризму Маяківської сільської ради

Всеукраїнська освітня програма «Здоров’я без сорому»

Дата: 17.11.2021 15:11
Кількість переглядів: 35

  З метою підвищення  рівня обізнаності учнів щодо здорового способу життя, зокрема особистої гігієни,  громадське об'єднання «Дівчата» за підтримки UNICEF та уряду Німеччини реалізує всеукраїнську освітню програму із підвищення обізнаності з основ здоров’я та гігієни для школярів «Здоров’я без сорому».

Мета даного проєкту:

• Познайомити учнів зі здоровими гігієнічними практиками, що стосуються попередження COVID-19 та менструального здоров'я.

• Надати учням інформацію про менструальний цикл, менструальну норму та основні засоби гігієни.

• Сприяти формуванню в учнів розуміння і толерантного ставлення до менструації.

   Даний проєкт направлений на дестигматизацію теми менструації, відверту розмову про будову тіла як дівчат, так і хлопчиків та його нормальні функції. Багатьом дівчатам не вистачає інформації про менструацію на час досягнення менархе. В інших немає можливості придбати сучасні засоби гігієни. В публічному просторі може не вистачати туалетів з закритими кабінками. Все це призводить до соціальних проблем, пов'язаних з менструацією, виключення з нормального ритму життя, інколи навіть цькування.

  Учні Надлиманського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів  16 листопада  взяли участь у цьому  просвітницькому проєкті, у рамках якого було організовано  лекції «Здоров’я без сорому» для учнів 5-11 класів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень